ABC- Zwemlessen

Over het Zwem-ABC

Wij leiden op voor het Zwem-ABC. Dit zijn de nationaal erkende zwemdiploma’s die in 3 stappen (A, B en C) ervoor moeten zorgen dat de gediplomeerde veilig kan zwemmen.  

Kinderen kunnen bij ons vanaf 5 jaar beginnen. In badje 1 wordt in eerste instantie veel aandacht besteed aan het vertrouwd raken met water; het zogenaamde watergewend maken. Dit is een zeer belangrijke periode, omdat hier de basis gelegd wordt voor het leren zwemmen. Zodra de kinderen zich voldoende vrij voelen in het water, gaan we beginnen met het aanleren van de basisbeginselen drijven op de borst en de rug.  

Daarnaast geven wij op de vrijdagavond ook zwemles voor volwassenen. In kleine groepen wordt toegewerkt naar het zwem ABC.  

Bij het Zwem-ABC worden vier zwemslagen aangeleerd: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl.  Behalve aan de zwemslagen wordt ook aandacht besteed aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan. Voor de eisen van de verschillende diploma’s zie de website van NRZ 

De Nationale Norm Zwemveiligheid staat gelijk aan het Zwemdiploma C. Het complete Zwem-ABC is een paspoort voor een leven lang zwemplezier. De Zwemdiploma’s A en B zijn tussenstappen naar het complete Zwem-ABC. Voor het Zwemdiploma A leer je de vaardigheden te beheersen voor een zwembad zonder attracties. Voor het Zwemdiploma B leer je vaardigheden te beheersen voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Pas bij het Zwemdiploma C leer je vaardigheden om op een veilige manier plezier te hebben en je te redden in open water. Vaardigheden worden opgebouwd per zwemdiploma. 

Lestijden

De Grote Koppel

Vrijdag (Doelgroepenbad)

18:00 uur - Watergewenning
18:45 uur - ABC Zwemles
19:30 uur - Zwemles voor volwassenen
20:30 uur - Vrij Banen zwemmen

Zwembad Valkenhuizen

Donderdag

17:15 uur - ABC Zwemles
18:00 uur - Watergewenning