ABC Zwemlessen

Bij de Arnhemse Watervrienden bieden we zwemlessen voor kinderen vanaf 4 jaar. Onze lessen zijn gebaseerd op het Nationale Zwemdiploma’s systeem en worden gegeven door gekwalificeerde en ervaren vrijwillige instructeurs. Ontdek meer over de zwemlessen, het lesrooster en de wachtlijst.

ABC Diploma

Wij leiden op voor het Zwem-ABC. Dit zijn de nationaal erkende zwemdiploma’s die in 3 stappen (A, B en C) ervoor moeten zorgen dat de gediplomeerde kan zwemmen. Kinderen kunnen bij ons vanaf 5 jaar beginnen. Na binnenkomst wordt in eerste instantie veel aandacht besteed aan het vertrouwd raken met water; het zogenaamde watervrij maken. Dit is een zeer belangrijke periode, omdat hier de basis gelegd wordt voor het leren zwemmen.
Zodra de kinderen voldoende watervrij zijn, gaan we beginnen met het aanleren van de basisbeginselen. Kinderen leren drijven op de borst en rug, te water gaan en eruit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen.

Zwemslagen en nog meer vaardigheden:

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Behalve aan de zwemslagen blijft ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van in het water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan.
Voor de eisen van de verschillende diploma’s zie de website van NRZ

Onze lessen zijn altijd als groepslessen ingedeeld, wij hebben niet de mogelijkheid om structureel individuele lessen te geven

Translate »